Terbaru dari Hasbul Brothers..Memperkenalkan Program Khas Untuk Peserta TheGrowthX

Berjaya Ketika Krisis. Strategi Bagaimana Nak Growkan Jualan DiKala Perang Harga, Persaingan Makin Dahsyat, Serta Kuasa Beli Makin Kurang

INFO TGX OPEN DAY

Kenapa Sesi Ini Penting Untuk Masa Depan Bisnes Anda?

"Unstable & Unpredictable"

Itulah perkataan yang tepat untuk menggambarkan realiti keadaan yang benar-benar berlaku sekarang ini.

Saya melihat keadaan getir sekarang ini makin menghimpit ramai usahawan dan anak didik Hasbul Brothers. Keresahan, kerisauan, kegelisahan peniaga dan usahawan tak dapat disembunyikan.

Ia berlaku secara senyap dan sangat cepat. Dalam tempoh 3 bulan kebelakangan ini, banyak situasi yang sangat berlaku, yang membuat ramai usahawan terhimpit terkesan,

Kenaikan Harga Barang Secara Mendadak & Tak Terkawal.

Walaupun kita sudah berada dalam fasa endemik, pakar ekonomi dunia meramalkan krisis ekonomi dunia akan berpanjangan untuk beberapa tahun akan datang disebabkan pandemik, perubahan cuaca dunia, konflik kerajaan dan manipulasi pasaran oleh kapitalis atas. Ia mengganggu kadar import & export negara.

Ekonomi dunia menguncup akibat dari krisis-krisis ini akan memberi kesan kepada peniaga-peniaga, tidak terkecuali kita, anda, dan rakan-rakan anda. Suka atau tidak, sedia atau tidak, ia sedang dan akan berlaku. Malah, berpotensi untuk makin teruk.

Polisi & Subsidi Kerajaan Yang Mungkin Berubah

Akibat dari keadaaan ini, kerajaan terpaksa membuat perubahan pada dasar kewangan negara seperti pengurangan subsidi dan penetapan gaji minima.

Tidak mustahil akan ada peningkatan kadar faedah, bahan bakar, utiliti dan pengenalan cukai baru dalam pasaran pada masa akan datang. Ia termasuk dengan keputusan kerajaan menaikkan kadar OPR untuk pinjaman perumahan. Dan berita mutakhir 3-5 hari sejak belakangan ini, membayangkan banyak lagi perkara sudah menjadi pertimbangan kerajaan dan menjadi tajuk utama media massa dan media sosial.

Semua ini akan terus memberi kesan kepada kenaikan kos operasi bisnes dan kos bahan mentah yang menjadi semakin mahal.

Akibatnya….

Perang Harga Akan Berlaku Lebih Rancak

Akibat perlu dapatkan cash segera dan panik, ramai peniaga akan mula bermain harga. Lelong barang besar- besaran. 

Diskaun besar-besaran. Untung atau rugi, itu belakang cerita. Yang penting, dapat cash! Ia satu perang yang tiada tamat. Ia akan berlaku secara tak terkawal.

Kita?

Jika kita memilih nak berlawan dengan perang harga, ia sama seperti kita membunuh bisnes kita sendiri. Kita buang harga tanpa buat kira-kira. Sedangkan, ada strategi yang berkesan yang kita perlu pelajari untuk adapt pada situasi ini dengan lebih bijak.

Kuasa Beli & Sentimen Pengguna Akan Tergugat.

Akibat panik, dan kenaikan mendadak harga barang serta pendapatan masih sama, kuasa beli pelanggan tidak akan mampu selama-lamanya bertahan akibat inflasi tidak terkawal.

Kitarannya mudah.

Harga bahan mentah naik -> Meningkatkan kos bisnes -> Untuk untung, peniaga-peniaga terpaksa naikkan harga jual -> Bila harga naik, pelanggan terpaksa ikut perut untuk kawal duit keluar.

Jika anda mampu ‘adapt’ dengan situasi sulit sebegini dengan knowledge, jualan anda tak akan terjejas malahan makin mengembang, syarikat anda akan terus beroperasi dalam keadaan yang sihat dan bisnes juga mampu bertahan.

Jom Bina Harapan Semula. Adapt Dengan Strategi Baru. Jadi, Hasbul Brothers Hadir, Khas Untuk Anda!

Atas dasar tanggungjawab serta prinsip, kami mengambil inisiatif besar untuk membuka peluang untuk kita bertemu mata secara berhadapan,  untuk kami kongsikan strategi bagaimana untuk kekal bertahan dan berjaya ketika krisis ekonomi getir sekarang ini.

Memperkenalkan…

Buktikan Kita "Usahawan Bangsa Pejuang"

Masalah tetap masalah, jika kita hanya duduk dan fikir betapa stresnya menanggung beratnya masalah dan isu yang berlaku dalam bisnes anda.

Tapi, apa tindakan kita untuk selesaikan masalah ini? Cukupkah dengan menunggu? Cukupkah dengan hanya berserah? Cukupkah dengan buat strategi yang sama? Cukupkah dengan berharap kepada kerajaan?”

Buktikan anda usahawan bangsa pejuang!

Tiada Pilihan Lain Selain Dari Bangkit & Berjaya Ketika Krisis

Sesi ini kali pertama. Dan kali terakhir dibuat. Tiada rakaman, tiada ulangan. Ia sesi tertutup, khas dan istimewa untuk warga The Growth X, anak didik Hasbul Brothers.

Jom sama-sama bina harapan bisnes semula. Gunakan peluang ini sepenuhnya. Jumpa kami 30 Julai nanti!